Виставка про наше місце в Космосі

Our Place in Space logo

Космічний телескоп імені Габбла, спільний проект NASA та Європейського космічного агентства (Тhe European Space Agency, ESA), понад два десятиліття допомагає нам спостерігати Всесвіт. Зображення, отримані ним, змінили наш погляд на довкілля й надихнули астрономів, художників і громадськість до того, щоб запитати й спробувати відповісти на глибокі екзистенційні питання, які ми всі поділяємо: Як ми з’явилися? Куди ми йдемо? Ми одні? Ці питання дуже цікавлять не лише професійних астрономів, але мають глибокий сенс для всіх на Землі.

Нова пересувна виставка «Наше місце в Космосі» (Our Place in Space), яку ініціювали Антонелла Нота (Antonella Nota) і Анна Катерина Беллаті (Anna Caterina Bellati) — куратори виставки, піднімає саме це питання: Як людство вписане у великий план Всесвіту? На виставці астрономи і художники покажуть свої інтерпретації про те, де ми є, до чого ми належимо, яким було наше минуле і яким може бути наше майбутнє, з допомогою зображень, отриманих Космічним телескопом імені Габбла, творів мистецтва та інсталяцій. Поєднання мистецтва і науки в комбінованій виставці дає унікальне й значно повніше уявлення про Всесвіт в якому ми існуємо.

Відвідувачі виставки зможуть здійснити уявну подорож від місця експозиції до межі видимого Всесвіту. Вона демонструє, як людство розширило спостережну потугу, щоб вирватися за межі атмосфери нашої планети й досліджувати навколоземний космічний простір завдяки пілотованим польотам й досягнути дуже віддалених куточків часу й простору з допомогою Космічного телескопа імені Габбла та інших телескопів.

Виставка «Наше місце в Космосі» з 1 лютого до 17 квітня 2017 р. пройде у Венеції (Італія) в Палаццо Каваллі-Франкетті (Palazzo Cavalli Franchetti) на березі Великого каналу.

Our Place in Space 1На світлині — Палаццо Каваллі-Франкетті у Венеції. Тут 1 лютого 2017 р. в Інституті наук, літератури і мистецтва (Istituto Veneto di Scienze, Lettere ed Arti) почне діяти виставка «Наше місце в Космосі». Фото з сайту www.spacetelescope.org.

Оскільки виставка «Наше місце в Космосі» пересувна, то з листопада 2017 р. до лютого 2018 р. її демонструватимуть у місті Ґархінґ (поблизу Мюнхена, Німеччина) в новому планетарії та Центрі для відвідувачів Європейської південної обсерваторії (ESO Supernova Planetarium & Visitor Centre). Цей комплекс стане до ладу в 2017 році. Нова виставка доповнить постійну експозицію «Живий Всесвіт» (The Living Universe) та експозицію планетарської техніки.

Our Place in Space 2

На світлині — загальний вигляд планетарію і центру для відвідувачів Європейської південної обсерваторії, що стануть до ладу в місті Ґархінґ (штаб-квартира ESO) в 2017 році. Фото з сайту ESO.

Виставку Our Place in Space організувала європейська команда ESA / Hubble спільно з Науковим інститутом Космічного телескопа (Space Telescope Science Institute) в США.

 

За інф. з сайту www.spacetelescope.org

 

 

Докладніше про «Наше небо»

Це науково-популярний астрономічний інтернет-журнал для широкого загалу, створений у 2016 році. Назва «НАШЕ НЕБО» виникла у 1998 р. під час обговорення з директором Головної астрономічної обсерваторії Національної академії наук України академіком Я.С. Яцківим ідеї щодо заснування Київським республіканським планетарієм науково-популярного видання астрономічного змісту.

Упродовж 2006—2009 рр. я видавав малим накладом журнал «НАШЕ НЕБО.observer», а з 2010 р. веду блог «Ми і Всесвіт». Далі науково-популярні матеріали вміщуватиму головно на цьому сайті.

Іван Крячко

Написати електронний лист

Ви маєте змогу написати електронного листа з будь-якого питання щодо астрономії та інтернет-журналу «Наше небо»

Дякуємо за Вашу увагу до «Нашого неба»!

Please publish modules in offcanvas position.